“Dumnezeu  l-a facut pe om dupa chipul  Sau …
parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut”

(Gen ; 1:27 )

Barbati si femei

Dumnezeu i-a facut pe barbati si femei in mod egal  ca persoane . Ambii  au fost creati dupa chipul lui Dumnezeu . Ei sunt egali in asemanarea cu Dumnezeu , in onoare si in valoare .

In multe tari si in unele religii, femeile sunt vazute ca fiind mai putin importante decat barbatii .

Adesea , ele sunt tratate ca niste servitoare , chiar in propia lor casa . Uneori  ,barbatii  lor le pot lovi , iar ele pot suferi chinuri mari in corp si in suflet . Lucrul acesta este rau si rusinos , iar Dumnezeu ii va pedepsi pe barbatii care fac rau femeilor . Dar , in Cristos , barbatii si femeile sunt egali in valoare si ar trebui sa aiba parte de acelasi respect  . Dumnezeu este Cel care ne-a facut ce suntem , barbati sau femei , si El ne iubeste si ne pretuieste in mod egal . Familiile au nevoie de conducere eficace nu numai datorita faptului ca indivizii tind sa se razvrateasca  impotriva relatiilor rationale si pretioase , dar si datorita faptului ca vietile lor au o nevoie mare de a fi modelate si pregatite pentru ziua cand incepe  cursa mai rapida si serioasa a vietii . Cuvintele au o putere extraordinara . Ele pot zidi sau pot distruge . Impresia pe care o face vocea unui tata poate pune in miscare un intreg curent de viata  . El are posibilitatea sa-si aleaga cuvintele , dar nu poate intodeauna sa controleze consecintele cuvintelor sale .

Daca dragostea este canalizata bine poate insemna progres , civilizatie , demnitate , bun simt , tot ce este numai bun si frumos . Daca este canalizata rau poate insemna ce este mai urat , crima , betie , rusine , iad . Multe lucruri sunt importante in viata , dar dupa mantuire , casatoria este cel mai important lucru. Si in mantuire si in casatorie este important  cine si ce a-ti intra in inima . Casatoria trebuie facuta numai in Domnul .

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 - BCE Torino

Follow us: